Αρχικη

Καλώς ήλθατε στο δικτυακό τόπο του PANHELLENIC HAPKIDO ORGANIZATION

Λίγα λόγια για το Hapkido

Η φιλοσοφία του χαπκίντο είναι πολύ διαφορετική από αυτήν των υπολοίπων πολεμικών τεχνών. Χαπκίντο σημαίνει τέχνη και ταυτόχρονα ανθρώπινη ενέργεια. Θεωρείται η “μητέρα” όλων των πολεμικών τεχνών γιατί, ενώ η κάθε μία από αυτές έχει διαφορετικό στιλ, το χαπκίντο τα συνδυάζει όλα, κλωτσιές, χτυπήματα, πιέσεις σε σημεία και από αυτό προέρχονται όλες οι άλλες πολεμικές τέχνες. Μπορεί να διδαχθεί σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, παιδιά και ενήλικες, άντρες και γυναίκες και δεν χρειάζονται ιδιαίτερα προσόντα. Στη συνέχεια όμως αυτός που ασκείται βελτιώνεται και σωματικά και πνευματικά. Η υγεία του σώματος από τη μια πλευρά και η υγεία του πνεύματος από την άλλη χρειάζεται να βρίσκονται σε ισορροπία, γιατί πολλά προβλήματα δημιουργούνται όταν η ισορροπία αυτή χαθεί.

——————————————————————————————————————————————————————————————–

Αναγνωρίσεις – Εκπροσωπήσεις του οργανισμού μας

Appointment of certificate
REPRESANTATION OF GREECE HAPKIDO MOOHAK-KWAN
Appointment of certificate
GREECE HAPKIDO EXAMINER
Certificate of Dojang - AGS Tzitzifion - The Korea Hapkido Federation
Certificate of Dojang – AGS Tzitzifion – The Korea Hapkido Federation
Panhellenic Hapkido Organization Heuk Choo Kwan Association Certificate of Registration
HEUK CHOO KWAN HAPKIDO under Grandmaster Young Gul Son 8th dan Heuk Choo Kwan Hapkido Association
7 Dan Certificate
7 Dan Certificate

Αγαπητοί ασκούμενοι του Hapkido, εκπαιδευτές και μαθητές

Ο οργανισμός μας εκπροσωπεί το Moo Hak Kwan Hapkido με ιδρυτή τον Grandmaster Sung Soo Lee 9ο νταν και την μεγαλύτερη ομοσπονδία στον κόσμο ,την Korea Hapkido Federation με έδρα την Κορέα.
Βαδίζοντας πάντα με γνώμονα το συνολικό όφελος εκπαιδευτών και μαθητών καταφέραμε μετά από πολύχρονη έρευνα, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις να παρέχουμε στα μέλη μας διεθνώς αναγνωρισμένα πτυχία Hapkido μαζί με πολλά ακόμη πρωτοποριακά προνόμια για τα μέλη μας.

Τα προνόμια που σας παρέχουμε από την πρώτη ημέρα της ένταξής σας στον οργανισμό μας.

 1. Αξιοκρατία και ισονομία(ίσα δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις για όλους)
 2. Διεθνή αναγνωρισμένα πτυχία εγχρώμων και μαύρων ζωνών από τους φορείς που προαναφέραμε στις χαμηλότερες τιμές χωρίς μεσάζοντες.
 3. Απευθείας επικοινωνία όλων των μελών μας με τους φορείς που εκπροσωπούμε.
 4. Μέλη μας μόνο ενεργοί εκπαιδευτές χαπκίντο.
 5. Συνεχής επιμόρφωση και εκπαίδευση των μελών μας από τους πιο καταξιωμένους δασκάλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 6. Καμία εγγραφή και ετήσια συνδρομή για τους εκπαιδευτές μας σε κανέναν φορέα.
 7. Ελεύθερη επιλογή τρόπου εξάσκησης και επιμόρφωσης των εκπαιδευτών μελών μας σύμφωνα με τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της περιοχής τους.
 8. Αποκλειστική εκπροσώπηση (branch-aprroval) για κάθε περιοχή.
 9. Ελεγχόμενη εξάπλωση σχολών ανά περιοχή για την αποφυγή δημιουργίας σχολών σε πολύ κοντινή απόσταση.
 10. Αναγνώριση των υπαρχόντων πτυχίων κουπ και νταν ( μόνο αν πληρούνται οι προυποθέσεις των απαιτούμενων χρόνων εξάσκησης και το αντίστοιχο τεχνικό επίπεδο).
 11. Διεθνής αναγνωρισιμότητα , επαγγελματική κατοχύρωση και καταξίωση.

Οι υποχρεώσεις σας

 1. Προαγωγή μόνο μετά το πέρας των 12 μηνών (σαν δόκιμο μέλος) έως το 2ο νταν και των 18 μηνών (σαν δόκιμο μέλος) για πάνω από 3ο νταν από την ημέρα της ένταξής σας.
 2. Ισόποση συμμετοχή στα ετήσια σεμινάριά μας.
 3. Τουλάχιστον 48 ώρες εκπαίδευσης ανά έτος για την επόμενη προαγωγή σας.

Τα ατού μας

 1. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής μας λειτουργούμε με διαφάνεια , ισονομία και αξιοκρατία
 2. Υπεύθυνος για την σωστή και μεθοδική εκμάθηση των μελών μας είναι ο αρχαιότερος Έλληνας δάσκαλος στο χαπκίντο Chiefmaster Μιχάλης Παλαιολόγος,ασκούμενος στην τέχνη από το 1985 και ο μοναδικός δάσκαλος που ξεκίνησε την πορεία του στις πολεμικές τέχνες μαθαίνοντας χαπκίντο.
 3. Ίσες ευκαιρίες για όλους.Κανένα αρχαιότερο μέλος δεν εκματαλλεύεται κανένα νεότερο.Καμία οικονομική αφαίμαξη κανενός μέλους.
 4. Η αξιοπιστία μας.Κανένα μέλος μας δεν «αγοράζει» τα πτυχία του.Όλοι μας κρινόμαστε μετά από εξετάσεις και αφού έχουμε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια παραμονής στο βαθμό μας.

Αγαπητοί συνασκούμενοι στην τέχνη. Οι ΄Ελληνες εκπαιδευτές που διδάσκουν την τέχνη στις σχολές τους γνωρίζουν ήδη ότι το χαπκίντο το έχουν καπηλευτεί βίαια στη χώρα μας διάφοροι επιτήδειοι «μεγαλοπρόεδροι» αμφιλεγόμενων φορέων, υψηλόβαθμοι σε κάποια άλλη τέχνη και με αγορασμένα πτυχία νταν στο χαπκίντο. Απώτερος στόχος τους η προσωπική τους προβολή και οικονομική εκμετάλλευση των συναδέλφων τους πουλώντας κάτι το οποίο δεν το κατέχουν,καλύπτοντας την άγνοια και αμάθειά τους με ψέμματα, λασπολογία και καπήλευση της ιστορίας συναδέλφων τους απογοητεύοντας πολλούς συνανθρώπους τους, μαθητές και εκπαιδευτές.

Το όραμά μας είναι να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την εκμετάλλευση και να δώσουμε στην αγαπημένη μας τέχνη τη θέση που της αξίζει στη χώρα μας.
Αν λοιπόν πιστεύετε ότι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα, τις ίδιες αρχές και αξίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνηση ακόμη και κάποια συμβουλή. (e-mail ags_tzitzifion@yahoo.gr)

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Οι εκπαιδευτές του Moo Hak Kwan Hapkido-Hellas

Σχετικά links