Το πρώτο πανελλήνιο τεχνικό πρωτάθλημα χαπκιντο τέλειωσε. Μαζί και η πρώτη σεμιναριακη προπόνηση.καθολη τη διάρκεια έβλεπα πρόσωπα ιδρωμένα άλλα χαρωπά.

Με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι αυτή εμπειρία δεν θα μείνει μονό σε μένα αξέχαστη άλλα σε όλους μας μαθητές και εκπαιδευτές.

Τι να σχολιάσω άραγε πρώτα; Τις επιδόσεις και την υπερπροσπάθεια όλων των συμμετεχόντων στο πρωτάθλημα ή τη συγκίνηση γιατί στο ίδιο στάδιο ο εκλιπών δάσκαλος μας GRANDMASTER KWANG SIK MYUNG ήρθε κοντά μας για πρώτη φορά και μας δίδαξε στο πρώτο σεμινάριο της world hapkido federation το Νοέμβριο του 2000;

Την στήριξη στην προσπάθεια μας από το δάσκαλο μας GRANDMASTER DONALD HAHN, προσωπικού και παλαιοτέρου μαθητή του GRANDMASTER KWANG SIK MYUNG, ή τη θετική ενέργεια που έβγαινε αυθόρμητα απολους μας; Το επίπεδο της γνώσης που ξεχύθηκε μέσα από χειμαρρώδεις παρουσιάσεις των μαθητών μας στο πρωτάθλημα ή το μήνυμα που βγήκε προς τα έξω; Ότι τελικά μετά από πολλές κακοτοπιές, απογοητεύσεις και αδικίες καταφέραμε εμείς οι εφτά συνάδελφοι δάσκαλοι να δημιουργήσουμε μία οικογένεια χαπκιντο όπως αρμόζει στην τέχνη. Με αρχές όπως ο αλτρουισμός, η αφοσίωση και η αγάπη στην τέχνη.

Το 1ο πανελλήνιο τεχνικό πρωτάθλημα και η 1η πρότυπη σεμιναριακη προπόνηση synmoo hapkido ολοκληρωθήκαν και πρόσθεσαν ένα ακόμη λιθαράκι στο οικοδόμημα του χαπκιντο στην Ελλάδα. το αξιοζήλευτο πάθος από τους συμμετέχοντες ,η έμπειρη και αξιοκρατική μάτια των κριτών ,το στάδιο του Χολαργού σκέτο διαμάντι και η βοήθεια των χορηγών μας δημιούργησαν το κάρμα της επιτυχίας. Έχω διοργανώσει και διδάξει σε δεκάδες σεμινάρια. Αυτές τις ριπές θετικής ενέργειας να διαπερνούν το είναι όλων μας δεν τις έχω ξαναζήσει.

Το απόσταγμα της γνώσης μαθητών και δασκάλων ξετυλίχθηκε αρμονικά και ξεχύθηκε πέρα και από τα στενά όρια ενός κλειστού χώρου.ο κάματος έγινε ενέργεια και η στυφή γεύση του άγχους πριν την παρουσίαση,νέκταρ επιτυχίας στις καρδιές μας.

Κάθε στάλα ίδρωτα που χύθηκε ήταν στάλα γνώσης και αυτοβελτιωσης. Κάθε χτύπος στο ταταμι ήταν χτύπος καρδίας που γινόταν ένα με το σύμπαν.
Η εκδήλωση μας δεν ήταν άπλα ένα επιτυχημένο γεγονός. Ήταν αντάμωμα μίας μεγάλης, ζέστης και αγαπημένης οικογένειας που βρέθηκε μαζί και μοιράστηκε τις ίδιες αξέχαστες εμπειρίες.εμπειρίες που θα δώσουν σε όλους μας το κουράγιο και τη διάθεση να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε με ακόμη μεγαλύτερη αγάπη.

Περνώντας αναγκαστικά και στους ψυχρούς αριθμούς να πούμε ότι 72 μαθητές ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και έδωσαν το είναι τους στο πρωτάθλημα με παρουσιάσεις που είχαν ετοιμάσει οι ίδιοι χωρίς την παραμικρή βοήθεια από τους δάσκαλους τους και 105 συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτές βάδισαν σε καινούργια μονοπάτια βαθύτερης γνώσης στην σεμιναριακη προπόνηση. Γνώση η οποία δόθηκε αυτούσια όπως την έχω πάρει από τους δάσκαλους μου και τη μεταδίδω με κάθε ευκαιρία όταν βρίσκω κατάλληλους αποδέκτες. Διδάχθηκαν κιμπον και χαμπον γκερουγκι του χαπκιντο όπως αυτά διδάσκονταν στα βάθη της Κορέας χιλιάδες χρονιά πριν.

Συμμετείχαν οι σύλλογοι:

Σας ευχαριστώ όλους σας και ανυπόμονα προσμένω να βρεθούμε και πάλι.
Μιχάλης Παλαιολόγος

Φωτογραφίες